Dansen met de draak!

Dansen met de draak!

Wat houdt dat eigenlijk in?
Dit fenomeen is waarschijnlijk bij velen bekend. Je bent enthousiast bezig met een project of een nieuw idee aan het uitwerken, en plotseling stuit je op weerstand, angst of een belemmerende gedachte. Je begint aan jezelf te twijfelen, je zelfvertrouwen vermindert, en je idee dreigt te stranden voordat het tot volle bloei kan komen.

Deze gedachten of angsten kun je vergelijken met een draak; het is iets immaterieels, maar toch heel reëel. Ze kunnen je tegenhouden, sturen, of je in de greep houden als je ze de overhand laat nemen. Door je bewust te worden van je eigen draken (en die van de mensen om je heen), kun je actief met ze ‘dansen’. Je daagt ze uit en soms neem je even een stapje terug om vervolgens met hernieuwde moed verder te gaan. Dit is voor mij zeer herkenbaar; ik kom regelmatig op nieuwe ideeën, en vaak werk ik die uit tot concrete plannen. Maar telkens, net voordat ik de stap zet om die plannen te realiseren, komt de draak op bezoek.

Inmiddels weet ik dat hij altijd even langskomt; ik beschouw het als een afscheid van het oude pad en een eerste stap in een nieuwe richting. Helaas zie ik ook veel ondernemers of potentiële avonturiers die zich laten beperken. Ze wijken af van hun dromen en durven de dans niet aan te gaan.

Ik gun het iedereen om je eigen draak op te zoeken, hem recht in de ogen te kijken, ermee te flirten en er mee te dansen. Want alleen als je bereid bent dat te doen, kun je je eigen weg inslaan op zoek naar jouw geluk.

Ik wens iedereen een inspirerende dans toe!