De voordelen van automatiseringen voor ondernemers: tijdsbesparing & groei

De voordelen van automatiseringen voor ondernemers: tijdsbesparing & groei

Ondernemers hebben vaak veel plannen en beperkte tijd. Ze dromen groot, maar vaak blijft het daarbij. Wat maakt nu het onderscheid tussen een succesvolle ondernemer en iemand die aanmoddert? Naast visie en lef ben ik van mening dat automatiseringen een groot verschil kunnen maken.

Waarom automatisering essentieel is

Automatisering heeft mijn bedrijf enorm geholpen. Ik zie het ook regelmatig om mij heen: ondernemers die vastlopen in de dagelijkse drukte, terwijl ze eigenlijk zouden moeten groeien. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen die ik vaak zie bij ondernemers die nog niet geautomatiseerd hebben:

 • Energieverlies door handmatige werkzaamheden: Zonder automatisering raken ondernemers snel uitgeput door repetitieve taken. Tijdrovende klussen die je eenvoudig kan automatiseren.
 • Controlefreaks: De behoefte om alles zelf te controleren leidt tot inefficiëntie. Ik was er zelf schuldig aan, maar leerde loslaten dankzij automatisering.
 • Te veel onduidelijke doelen: Onduidelijkheid over doelen maakt het moeilijk om gefocust te blijven. Automatisering helpt me mijn doelen helder en haalbaar te houden.
 • Aanbod afhankelijk van tijdsinvestering: Het aanbod groeit niet omdat het volledig afhangt van de tijd die eraan besteed wordt. Automatisering heeft mij geholpen om een schaalbaar aanbod te creëren.
 • Geen gebruik van tools en automatiseringen: Hierdoor gaan kostbare tijd en energie verloren, wat ook ten koste gaat van de omzet. Het inzetten van tools verhoogd je productiviteit.
 • Technische uitdagingen: Angst voor technologie belemmert groei.
 • Gebrek aan upsell- en kassakoopjes: Dit resulteert in gemiste verkoopkansen. Door je verkoopproces te automatiseren kun je meer omzet halen uit je huidige aanbod.

Een uitgewerkt automatisering voorbeeld

Een klant die fysieke cursussen verkoopt. Voorheen moest deze klant elke keer veel handelingen verrichten voordat de cursus van start kon gaan. Elke aanvraag moest apart worden behandeld, met een veel wijzigingen en annuleringen. Dit resulteerde in veel verloren tijd.

Door vooraf bepaalde pakketten aan te bieden en verschillende soorten cursussen te presenteren, kunnen klanten meteen zien welk pakket bij hun leervraag past. Hier is hoe automatisering de zaken kan vereenvoudigen:

 • Nieuwsbrief koppelen aan e-mailfunnel: Hiermee wordt marketing rondom cursussen volledig geautomatiseerd.
 • Verkooppagina’s gekoppeld aan Plug & Pay: Klanten kunnen direct betalen en toegang krijgen tot hun cursussen.
 • Online leeromgeving: Deelnemers krijgen automatisch toegang tot de leeracademie, waar ze cursusmateriaal kunnen inzien. Automatische bevestigingen en huiswerkopdrachten worden verstuurd zonder handmatige tussenkomst.

Hierdoor hoeft de klant alleen nog maar de cursussen voor te bereiden en te geven, in plaats van zich bezig te houden met marketing en administratie. Het resultaat? Meer tijd om te focussen op waar ze goed in is en meer tevreden klanten.

Automatisering tools die mijn bedrijf hebben veranderd

Om automatisering in mijn bedrijf te implementeren, gebruik ik verschillende tools die ik van harte kan aanbevelen:

 1. Calendly: Automatiseert afspraken en bespaart tijd door dubbele boekingen te voorkomen. Dit heeft mijn agenda overzichtelijker gemaakt.
 2. WooCommerce: In combinatie met het automatisch genereren van facturen, stroomlijnt dit het verkoopproces. Geen gedoe meer met handmatige facturatie!
 3. Publer.io: Helpt bij het plannen van promotie rondom je cursussen. Je kunt eenvoudig social media posts inplannen, waardoor je altijd zichtbaar bent zonder er dagelijks mee bezig te zijn.
 4. LinkedIn Automations: Plugins zoals deze helpen om van blogberichten op je website meteen LinkedIn posts te maken, waardoor je bereik vergroot wordt. Dit heeft mijn online aanwezigheid versterkt.
 5. Mail Blue of Mailchimp: E-mailmarketing tools die je helpen bij het opzetten van automatische e-mailcampagnes en nieuwsbrieven.
 6. Huddle: Voor het inrichten van online leeromgevingen, zodat je cursusmateriaal overzichtelijk en toegankelijk is voor je deelnemers. Je kunt verschillende mogelijkheden toevoegen zoals huiswerkopdrachten, tests of het lesmateriaal verspreid beschikbaar maken.

Conclusie

Door op een goede manier deze tools voor jouw bedrijf in te zetten, kan je veel tijd besparen. Hierdoor creëer je ruimte om op te schalen, te groeien en jouw dromen te realiseren. Automatisering zorgt ervoor dat je je kunt focussen op wat echt belangrijk is: het ontwikkelen van je producten of diensten en het bedienen van je klanten.

Automatisering is de sleutel tot efficiëntie en succes. Door repetitieve taken uit handen te geven aan technologie, kun je je bedrijf naar een hoger niveau tillen. Laat je niet tegenhouden door een gebrek aan technische kennis; schakel een professional in die je helpt om in jouw onderneming meer groei en meer vrijheid te creëren.