Doelen 2023

Doelen 2023

Vooruitplannen is niet voor iedere ondernemer even makkelijk. Want ja hoe bepaal je nu waar je over een jaar wilt staan❔ Er zijn natuurlijk verschillende systemen of middelen die je kunnen ondersteunen maar daarnaast bepaalt je mindset ook hoever je komt in het bereiken van je doelen.

Veel ondernemers beginnen op 1️⃣ januari met vooruitstrevende doelen; nieuwe training of een cursus ontwikkelen, meer klanten krijgen of meer omzet genereren. Gedurende het jaar komen er allerlei gebeurtenissen op hun pad waardoor sommige ondernemers worden afgeleid van hun doel 🤯

Door te werken met niet alleen jaardoelen maar ook met maand- en weekdoelen kun je het grote doel wat zo ver weg lijkt opdelen in kleine stappen die wel haalbaar zijn. Als elk week-doel bijdraagt aan het bereiken van je maand-doel en deze maand-doelen weer bijdragen aan het bereiken van je jaardoelen dan heb je een strategische lijn in je onderneming. Dit maakt het veel makkelijker om op koers te blijven en dus ook eenvoudiger om na een jaar je doelen bereikt te hebben.

Je mind wordt minder snel afgeleid van allerlei randzaken die komen oppoppen gedurende het jaar. Door een duidelijke set aan doelen (uitgewerkt in kleine haalbare maand- en weekdoelen) kun je elk nieuw idee toetsen aan deze logische lijn en daardoor bepalen of dit past binnen je strategische aanpak voor dat jaar.

Dus wil jij eind 2023 succesvol terugkijken op een geslaagd jaar? Stel dan naast jaardoelen ook eens maand- en weekdoelen op en kijk of dit je helpt om meer ‘aan het stuur’ te staan van je onderneming!