Eindejaarsdrukte?

Eindejaarsdrukte?

Zo vlak voor Kerst lijkt het bij sommige mensen alsof op 1 januari de wereld vergaat. Veel mensen om mij heen zie ik enorm gestrest allerlei taken nog proberen af te ronden en dan nog zijn ze bij verschillende sociale verplichtingen fysiek aanwezig. Terwijl je duidelijk merkt dat ze met hun hoofd nog bij de to-do lijst zijn.

Op een of andere manier lijkt het alsof mensen en vooral ondernemers al hun acties nog voor het einde van het jaar willen afronden. Maar zijn alle acties echt zo belangrijk dat ze niet kunnen wachten tot het nieuwe jaar?

Als je merkt dat je meer acties hebt dan tijd kunnen de volgende tips je rust geven:
1) Prioriteer je activiteiten
2) Stel dagdoelen op
3) Start je dag met de minst leuke activiteiten
4) Schakel hulp in

Als tips 1-3 je onvoldoende helpen in het creëren van rust en focus in je onderneming is het handig om hulp en ondersteuning te gaan inschakelen. Want hoe meer energie je verliest op taken die je niet liggen, hoe meer tijd ze je kosten en hoe minder tijd je overhoudt voor de echte kernactiviteiten van je bedrijf die je geld opleveren.

Ik merk dat ondernemers vaak afwachtend zijn met het inschakelen van hulp. De juiste hulp kan je juist geld opleveren (naast meer rust). Want minder verloren energie op tijdrovende taken = meer energie + tijd op kerntaken die geld opleveren.

Wil jij eens ontdekken wat mijn hulp zou kunnen betekenen voor jou onderneming? Laat het me weten en we hebben een vrijblijvend kennismakingsgesprek.