Ga jij maar naar het VMBO dat is goed genoeg voor jou!

Ga jij maar naar het VMBO dat is goed genoeg voor jou!

Deze boodschap kreeg ik in groep 8. Ik was 12 jaar en een onzeker, bescheiden en verlegen kind. Mijn leraar gaf mij deze boodschap na een Citotoets ito toets die havo/vwo advies aangaf. Maar schijnbaar had deze goede uitslag mijn leraar niet overtuigd van mijn capaciteiten en dus werd ik in het hokje vmbo geplaatst! Gelukkig heb ik mijn eigenwijsheid van mijn ouders geërfd en zij besloten dat ik gewoon naar havo/vwo ging. 

Toen ik ruim 10 jaar later mijn masterdiploma in ontvangst mocht nemen, voelde ik me zo trots! Trots op mezelf voor het niet opgeven, maar vooral ook trots op mijn ouders die wel geloofden in mij en me de kansen boden waar mijn leraar niet in geloofde. 

Na een aantal jaren in loondienst waarin ik het werkende ambtenaarsleven ontdekte, werd ik onrustig. Ik wou meer. Meer leren, meer avontuur en vooral meer uit mezelf halen. En dan heb je in mijn ogen twee keuzes. Of je accepteert je plafond en doet wat mensen van je verwachten of je bent eigenwijs en kiest voor de spannende weg. 

Als jullie mij inmiddels een beetje kennen kun je wel invullen dat ik dus koos voor het avontuur, onbegrensde ontwikkeling en het ondernemerschap. En mijn reis als ondernemer is pas net begonnen! ↗️ Ik kan niet wachten om verwachtingen te overstijgen, plafonds te doorbreken en vooral om mezelf die groei te gunnen die me gelukkig maakt.

Ik ben heel benieuwd waarom jij bent begonnen met ondernemen en wat jouw reis is geweest?