Hallo, wie ben jij en wat doe je?

Hallo, wie ben jij en wat doe je?

Deze vraag word je zo vaak gesteld. Maar ja wat voor antwoord geef je daar nu op? 

  • Hallo, ik ben Yolanda en ik ben ondernemer?
  • Hallo, ik ben ondernemer en ik ondersteun mensen met de backoffice management van hun onderneming?
  • Hallo, ik ben digital nomad en ik reis rond de wereld?
  • Hallo, ik ben een wereldontdekker en ik leef mijn beste leven?

Dit zijn een aantal versies van antwoorden die ik zou kunnen geven. Ze zijn allemaal waar, maar toch val ik vaak terug op de eerste zin. Waarom? Omdat het standaard is. Hierdoor kunnen mensen je in een hokje plaatsen en ‘snappen’ ze je. 

Het plaatsen van mensen in hokjes is iets wat heel vaak gebeurt, bewust of onbewust. Omdat het makkelijk is, en omdat het je helpt mensen te plaatsen. Tijdens het maken van lange reizen merk je dat hokjes veel minder belangrijk worden. Want iedereen is uniek en wordt niet gemaakt door barrières maar gevormd door ervaringen.

Mijn ervaringen hebben ertoe geleid dat ik geen standaard 9-17 leventje meer wil, omdat iemand ooit bedacht had dat dat de norm was. Ik wil een leven vol avonturen, up en downs, kansen en groei. Omdat dat ertoe leidt dat ik gelukkig ben en dus mijn beste leven leef.

Hoe zorg jij dat je je beste leven leeft?