Hoe werk jij een idee uit?

Hoe werk jij een idee uit?

Zoals sommige van jullie weten vind ik het erg leuk om ideeën uit te werken, te concretiseren en te realiseren. Zo kwam op een dag mijn klant met de volgende vraag bij me: “Ik wil graag iets doen met de experts die afgestudeerd zijn van onze opleidingen”. Deze ene vraag was het begin van een nieuw project, websitepagina, een LinkedIngroep en een netwerk van experts. 

Door uit te zoeken waarom het expert netwerk belangrijk is en waarvoor ze ingezet kunnen worden kwam ook een duidelijk onderscheid naar voren. Aan de ene kant afgestudeerden die dagelijks hun geleerde kennis toepassen en verspreiden en aan de andere kant mensen die het geleerde toepassen in hun vaste baan. 

Door deze wensen te onderzoeken kwam ik samen met mijn klant tot een geschikte oplossing voor beide groepen. Een expertnetwerk met een aparte websitepagina, regelmatige inspiratiesessies en kansen voor het verzorgen van in-company training was de oplossing voor de ene groep. En een privé LinkedIngroep bracht de oplossing voor alle afgestudeerden om in verbinding te blijven met elkaar.

Deze gecombineerde oplossing was het meest geschikt voor beide groepen. Dit is voor mij de reden om altijd goed uit te zoeken wat er precies achter het idee van een klant zit. Alleen dan kan ik oplossingen aandragen die passen bij de behoefte. 

Ik ben heel benieuwd hoe andere ondernemers omgaan met het uitwerken van een vraag of idee. Laat me weten hoe jij dit aanpakt!