Kijkje achter de schermen (deel 2)

Kijkje achter de schermen (deel 2)

Zoals jullie in mijn vorige post al hebben kunnen lezen wil ik jullie meenemen in een werkdag in mijn online bedrijf. Na het afronden van alle acties voor de dag voor klant 1 neem ik even pauze, wandel een rondje met mijn hond zodat ik kan overschakelen naar klant 2.

Voor klant 2 ben ik met verschillende acties bezig. Deze staan zoals eerder ook vermeld in een gezamenlijk Asana bord. Als eerste ga ik aan de slag met updates aan de website, de website wordt opnieuw ingedeeld. Er komen nieuwe events op en nieuwe aanbiedingen. Deze worden in de toekomst gekoppeld aan een automatisch online boekingssysteem. Daarvoor is het noodzakelijk dat de instellingen aan de achterkant van de website nu al kloppend zijn, zodat dit straks eenvoudig geïnstalleerd kan worden. 

Daarna maak ik een aantal sociale media posts, die ingepland worden in Publer (een tool waarmee je sociale media posts op gewenste tijdstippen kan laten publiceren). Als laatste verstuur ik een aantal e-mails om nieuwe lezingen te organiseren. Met een samenvattende mail over mijn uitgevoerde acties van die dag naar mijn klant, log ik uit voor deze klant. 

Nu heb ik nog tijd om te werken aan mijn bedrijf. Iets wat vaak wordt vergeten door ondernemers. Ze zijn zo druk met het werken in hun bedrijf dat ze de lange termijn, boekhouding of promotie vergeten of voor zich uitschuiven. Na het schrijven en inplannen van 2 linkedin posts, werk ik mijn eigen uren administratie bij, draai updates van de websites die ik onderhoud en zorg dat er een back up is. De laatste actie van de dag is altijd het bijwerken van het Asana bord, afvinken welke acties uitgevoerd zijn, welke acties erbij gekomen zijn en vooral vooruitdenken welke prioriteiten er zijn en wanneer acties en taken het beste kunnen worden ingepland. 

Zo dat was mijn werkdag. Nu is het tijd om af te schakelen. Dus snel omkleden en de hardloopschoenen aan. Samen met mijn hond ren ik door de historische straten in dit schattige Franse dorp. Via een steile weg kom ik bij het beeld van Madonna. Hier geniet ik van een prachtig uitzicht en geniet van mijn gekke hond die helemaal blij de berg afrolt! 

Ja, het ondernemerschap is niet altijd makkelijk. Het daagt je uit maar op dit soort momenten ben ik super blij met de keuze die ik heb gemaakt! Want niets is zo mooi als vrijheid, lichamelijk en geestelijk!