Oh, jij zit zeker de hele dag op het strand met je laptop op schoot?

Oh, jij zit zeker de hele dag op het strand met je laptop op schoot?

Dit is een van de vooroordelen die mensen hebben als ze denken aan een digital nomad. Nee hoor. Ik heb nog nooit op het strand gezeten met mijn laptop. Het leven van een digital nomad is zeker anders dan het hebben van een standaard loondienst baan of het werken vanuit huis. Het bevat zeker ook de nodige uitdagingen.

Ik werk als digital nomad vanuit onze camper. Soms in Nederland maar toch wel heel vaak vanuit een locatie in Europa. De camper geeft me stabiliteit, een fijne werkplek en een vertrouwde omgeving die overal met me meegaat. Ik heb een grote werktafel, een extra scherm en vaak een mooi uitzicht.

Maar het reizen met een camper heeft ook uitdagingen. Je moet zorgen voor voldoende water, stroom en een plek waar je mag staan. Dus het gebeurt dan ook wel eens dat ik tijdens een overleg roep “Sorry wat zei je? Ik kon je even niet verstaan want er kwam een vrachtwagen langs”. Soms sta je op plekken die niet rustig zijn. Geconcentreerd werken in een camper waar je met 2 personen en een hond leeft op 10m2 kan dan een uitdaging zijn. 

Maar als ik tijdens mijn lunchpauze dan binnen een aantal stappen in een mooi park, bos of strand sta, dan vallen die uitdagingen te niet. 

Als je benieuwd bent naar ons camperleven en met ons mee op reis wilt, dan kun je me volgen via Instagram waar ik regelmatig ervaringen, informatie en mooie plaatjes deel.