Reizen is niet voor verlegen mensen

Reizen is niet voor verlegen mensen

Ik weet nog zo goed hoe ik voor het eerst in het vliegtuig stapte om naar Australië te gaan. Als 22-jarige ging ik 3 maanden lang mijn afstudeeronderzoek doen aan de andere kant van de wereld. Het was mijn eerste verre soloreis. Na 36 uur in een vliegtuig, een tijdsverschil van 9 uur en 2 slapeloze nachten had gelukkig een positief effect op mijn zenuwen.

Gedurende die 3 maanden bouwde ik niet alleen veel zelfvertrouwen op, maar kwam ik ook uit mijn schulp. Natuurlijk ben ik nog steeds geen extravert persoon en sta ik niet super graag in de schijnwerpers, maar deze eerste reis heeft me wel in de juiste richting geduwd.

En tegenwoordig blijf ik mezelf uitdagen door te kiezen voor een levensstijl als digitale nomade. Ik kies ervoor om elke dag nieuwe uitdagingen aan te gaan. Door te leren kiezen voor mijn eigen geluk, mijn eigen pad in deze wereld en dicht bij mezelf te blijven. Door bewust mijn comfortzone te verlaten en te leren genieten, zelfs als ik me niet op mijn gemak voel. Voor mij is reizen niet alleen een manier om mooie bezienswaardigheden te zien, het is een pad naar de persoon diep van binnen in mij schuilt. Een persoon die vroeger te verlegen was om naar buiten te komen, maar tegenwoordig zoveel meer zelfvertrouwen heeft.

Hetzelfde geldt voor mijn ondernemersreis; ik weet zeker dat mijn onderneming de komende jaren met me mee zal groeien. Er zijn nog zoveel prachtige plekken en routes te verkennen.

Ik ben erg benieuwd naar jouw dromen als ondernemer. Voel je vrij om ze met mij te delen! Dus, aan alle ondernemers, dromers en avonturiers: durf die stap te zetten! Laat je niet tegenhouden door angst of onzekerheid, maar ontdek wat er buiten je comfortzone ligt. Uiteindelijk zul je merken dat je groeit, zowel persoonlijk als professioneel. En wie weet, misschien ontdek je wel een ongekend potentieel dat je nooit voor mogelijk had gehouden.

Laten we elkaar inspireren en motiveren om onze grenzen te verleggen, want uiteindelijk is het leven te kort om stil te blijven staan. Dus deel jouw verhaal, jouw dromen en ambities, en laten we samen deze ongelooflijke reis voortzetten.