Voorjezelf beginnen?

Voorjezelf beginnen?

Een eigen bedrijf, maar waarin dan? Jarenlang had ik de behoefte om voor mezelf te beginnen. Maar ik had totaal geen idee waarin ik dan een bedrijf moest starten. Als zelfstandig adviseur, specialist of strateeg aan de slag? Wat was dan eigenlijk het verschil met mijn loondienst baan?

Tot ik in 2020 in contact kwam met steeds meer ondernemers, geen mensen die zichzelf verhuurden aan opdrachtgevers, elke dag naar het kantoor gingen op vaste tijden, maar online ondernemers. Mensen die online vanuit hun eigen werkplek klanten ondersteunden, producten maakten of samenwerkten. Gestimuleerd door de hele covid crisis werd online samenwerken natuurlijk steeds meer normaal. 

Toen iemand mij vertelde over het beroep online business manager, was voor mij de keuze snel gemaakt. Dit was niet iets wat ik wel zou kunnen uitvoeren, nee dit was iets wat ik al heel lang deed. Ik was al jaren bezig met structuren aanbrengen in projecten, collega’s ontlasten door allerlei zaken van hen over te nemen en contact te houden met verschillende stakeholders in de projecten waarvoor ik verantwoordelijk was. 

Dus zette ik naast mijn baan een onderneming op, volgde ik cursussen, werkte ik weekenden door om mijn website af te krijgen en was binnen een paar maanden mijn bedrijf geboren. Mijn inspiratie voor deze stap is gestart door de hele covid crisis maar heeft geleid tot een levensstijl waarover ik voor 2020 alleen nog maar kon dromen.

Als je droomt over iets dan trek je vanzelf kansen aan die ervoor zorgen dat je je dromen kan verwezenlijken. Je moet deze kansen alleen zien en durven aan te pakken.