Wat is jouw omzetdoel van 2023?

Wat is jouw omzetdoel van 2023?

Deze vraag is mij dit jaar al aantal keer gesteld. Mijn omzet doel? Ehm ja goh zelfde verdienen als tijdens mijn loondienstbaan? Dat zou heel erg fijn zijn, maar of dat ook realistisch is als startende ondernemer die parttime werkt? Dat weet ik nog niet zo zeker. 

Wat ik wel zeker weet is dat bij elke nieuwe aanvraag van klanten ik tegenwoordig niet meer eerst mijn rekenmachine pak om mijn nieuwe maandsalaris uit te rekenen. Maar dat ik mijn agenda pak om te kijken hoeveel tijd een klant van mij vraagt. Want elk uurtje werken betekent voor mij een uur minder reizen en genieten van nieuwe avonturen die horen bij de levensstijl als digital nomad. 

Natuurlijk ben ik me er heel erg van bewust dat reizen geld kost en dat ik dus echt wel gewoon moet werken om de camper te laten rollen en mijn kosten te dekken. Maar fulltime werken? Nee dat wil ik niet. Mijn vrije tijd is me te kostbaar om alleen maar bezig te zijn met geld verdienen. 

Dus richt ik me op efficiënt werken, om taken te bundelen en om vooruit te plannen. Hierdoor ben ik bijvoorbeeld een hele middag bezig met het schrijven van LinkedIn post en promotie van mijn bedrijf, daardoor hoef ik er dan de maand er niet meer aan te denken. Door vooruit te plannen haal ik het meeste uit mijn dag, werk ik gelijksoortige taken achterelkaar uit en heb ik overzicht over de tijd en ruimte die ik nog over heb. 

Herken jij de behoefte aan meer vrijheid, ruimte om vooruit te denken en daardoor meer te kunnen bereiken. Kun je hierbij wel wat hulp gebruiken, laat het me weten en ik denk graag met je mee.