Yeah, fulltime ondernemer!!!

Yeah, fulltime ondernemer!!!

Op 2 December landde ik op Schiphol airport na 2 intensieve weken waarin ik ‘mijn’ Blue Deal Blesbokspruit heb overgedragen aan het nieuwe team. Het nieuwe team bestaat uit Christel Verstappen, Merel Mostert en Leon Stelten. Deze twee weken waren heel dubbel. Het bestond aan de ene kant uit zoveel mogelijk kennis, inzichten en kansen verzamelen en aan de andere kant uit afscheid nemen van iedereen waar ik de afgelopen jaren zo fijn mee heb samengewerkt.

Afscheid nemen van stakeholders en collega’s die ik 2,5 jaar geleden leerde kennen als vreemden, via een teamscherm, en waarvan sommige inmiddels zijn uitgegroeid naar vrienden. Tijdens het afscheidsetentje met 15 dierbare collega’s kreeg ik het grootste compliment wat je als gestructureerde Nederlander in mijn ogen kan ontvangen voor je werk in Zuid-Afrika. Mankgodi zei namelijk: “You are a great projectleader but at least you also know how to have fun”. Wetend hoe belangrijk sociale relaties zijn in de Zuid-Afrikaanse werksituatie, was dit voor mij een enorm groot compliment.

Na het afronden van dit project Blue Deal is het nu dan echt tijd om afscheid te nemen van mijn loondienst baan van mijn baan in loondienst. Dit betekent ook meer ruimte voor nieuwe kansen en een fulltime focus voor mijn eigen onderneming als online business manager en virtual professional. Na 5,5 jaar voor het Waterschap Vallei en Veluwe te hebben gewerkt is het vanaf januari 2023 namelijk tijd om volledig in het diepe te stappen en fulltime te gaan ondernemen.

De komende weken staan in het kader van afscheid nemen, evalueren maar vooral ook vooruitkijken naar 2023. Vanaf januari 2023 heb ik dan ook tijd voor extra klanten. Ben jij als ondernemer nu stiekem veel te druk, heb je veel taken waar je geen energie van krijgt of wil je meer focus kunnen houden op de kern van je bedrijf? Laat het me weten en dan plannen we een kennismakingsgesprek in om te kijken of ik jou in 2023 kan ondersteunen.