Zijn details belangrijker dan het grote plaatje?

Zijn details belangrijker dan het grote plaatje?

Enkele weken geleden bezocht ik het prachtige Alhambra in Granada! Dit Arabische paleis zit vol met de meest unieke details. Overal zie je versiersels, krullen of gekleurde tegeltjes. Elke centimeter is wel bedekt met iets. Als je uitzoomt en om je heen kijkt zie je weer dat al die kleine details heel goed in elkaar passen en samen een groot plaatje vormen. Er is nagedacht over de samenhang, de kleurensamenstelling en de volgorde. Als je naar de losse details kijkt is het heel mooi, maar als je kijkt naar het complete plaatje met daarin deze unieke details dan is het prachtig.

Dit deed mij erg denken aan een website. Je complete website is een samenhang van details die kloppen. Bijvoorbeeld de juiste link achter een knop of het automatische bericht dat je ontvangt na het invullen van het contactformulier. En het gaat om het grote plaatje, de vindbaarheid van je website, de teksten maar ook de vormgeving. Alles samen maakt dat de website mooi is of juist prachtig. 

Vaak hoor je mensen zeggen dat het gaat om de juiste inhoud van de website. Maar als een website een onlogische indeling heeft, onaantrekkelijk is of niet goed zichtbaar is op je mobiel dan is het plaatje niet compleet en dan haken bezoekers af.